muziekbus
Dit artikel is 11-03-2020 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Yves Bondue

Belgisch componist, muzikant, presentator, verteller en acteur. Yves Bondue is als componist volledig autodidact. Hij componeert voornamelijk kamermuziek, vocale muziek en pianowerken, die in Europa succesvol opgevoerd en opgenomen zijn. Hij heeft ook een opera en een musical gecomponeerd.

Hij heeft voor diverse muziekensembles, koren, theatergezelschappen, muziekacademies, Jeugd en Muziek, theaters, orkesten, soloartiesten en dansgezelschappen gewerkt in binnen- en buitenland. Verder voor de Belgische radio en televisie.
Hij won verschillende prijzen waaronder de Sabam-prijs van de Belgische Artistieke Promotie (2000) voor zijn kamermuziek en de Compositieprijs van West-Vlaanderen (2003) voor O.L.O.C. voor fluit en strijkkwartet .

Bondue bespeelt zelf verscheidene muziekinstrumenten zoals viool, accordeon, piano en gitaar bij diverse muziekgroepen. Hij werkt voor zowel volwassenen als kinderen. Ook is hij gastdocent aan meerdere hogescholen voor drama, muziek en muziekdrama.

Sinds 1998 heeft Yves Bondue een eigen productiehuis, composities, muziektheaterwerken en toneelstukken. Hij is voor het productiehuis acteur, componist, muzikant en schrijver.

Websites:
. productiehuis Cie de OorSprong (www.ciedeoorsprong.be)

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.