muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Womack-&-Womack

Womack & Womack is een soul- en rhythm and blues-duo uit de Verenigde staten, bestaande uit het echtpaar Cecil Womack (1947) en Linda Cooke Womack (1952 of 1953). Ze zijn vooral bekend van hun nummer 1-hit Teardrops (1988).

Cecil Womack zong oorspronkelijk bij de Womack Brothers, een gospel-groep uit begin jaren '60. Een ander bekend lid van de Womack Brothers was Bobby Womack. Deze groep toerde in deze periode onder de naam the Valentinos met Sam Cooke.

Binnen een jaar na de dood van Sam Cooke in 1964 trouwde Bobby Womack met de weduwe van Sam Cooke. Dit leidde tot enige publieke verontwaardiging en betekende het einde van the Valentinos. Broer Cecil Womack huwde later met de dochter van Sam Cooke, Linda, een gospelzangeres. Samen begonnen ze het duo Womack & Womack. Oorspronkelijk legde het duo zich toe op het schrijven van liedjes voor onder andere Aretha Franklin, later traden ze ook op als duo.

In 1984 scoorde het duo een eerste hit met Love wars. Hun grootste commerciƫle succes behalen ze in 1988, wanneer een remix van het nummer Teardrops uitkomt. Dit nummer haalt in Nederland de eerste plaats van de hitparade, in Duitsland de 2e en in Groot-Brittanniƫ de 3e plaats. Ook andere singles van het album Consience worden grote hits. Na dit succes scoren Womack & Womack begin jaren '90 nog een kleine hit. Sinds 1993 is er geen materiaal meer verschenen van Womack & Womack.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.