muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Wim Laseroms

Wim Laseroms, geboren Oudenbosch 27 december 1944 Oudenbosch (Noord-Brabant)
Nederlands dirigent en componist

Wim Laseroms werd op vierjarige leeftijd door zijn vader enthousiast gemaakt voor het slagwerk bij de fanfare uit zijn huidige woonplaats Bosschenhoofd. Vanaf zijn 16e jaar verzorgde hij bij deze fanfare de instructie van de drumband. Na een aanvankelijke carrière als boekhoudkundig medewerker werd hem in 1966 bij wijze van proef gevraagd het dirigentschap van de fanfare over te nemen omdat zijn voorganger was opgestapt.

Wim Laseroms volgde vervolgens vanaf 1969 onder andere bij Henk van Lijnschooten en Rocus van Ypereneen vakstudie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en Rotterdam. In 1978 haalde hij zijn diploma's 'Muziekonderwijs' (A.M.V.) en Ha-Fa-directie.
Van 1970 tot 1976 werkte hij als muziekdocent in het Voortgezet Onderwijs en sinds 1976 is hij werkzaam als muziekconsulent voor het basisonderwijs. Daarnaast fungeert hij als examinator voor de HaFaBra-examens en is ook een veelgevraagd jurylid voor diverse HaFaBra-wedstrijden van de verschillende federaties in Nederland en België.

Door zijn betrokkenheid als dirigent van een tweetal korpsen componeert hij sinds 1971 zelf. Vanaf 1073 heeft hij al meer dan 100 geautoriseerde werken geschreven. Deze bevatten marsmuziek, o.a. Drumbo (1976) en Jubilissimo (1979), composities waarin hij blaasorkest en drumband combineert en werken waarin een bepaalde groep uit het orkest solistisch aan bod komt, zoals Trombonella (1976) en Saxorella (1977). Ook heeft hij een aantal meer serieuze concertwerken gecomponeerd.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.