muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Whitney Houston

Whitney Houston geboren East Orange NJ 9-8-1963
Amerikaanse popzangeres, model en actrice

Whitney Houston is een zeer succesvolle Amerikaanse soul en R&B zangeres die in de jaren '90 bijna dertig hits scoort en in Amerika goed is voor zo'n twintig gouden of platina singles.

De dochter van de gospelzangeres Cissy Houston begon op haar elfde jaar te zingen in het Gospel koor, het 'New Hope Baptist Junior Choir'.

Whitney was zangeres en model; vanaf 1981 begon ze te verschijnen op de covers van bladen als Glamour en Seventeen.

Na de publicatie van haar album Whitney in het jaar 1987 ging het snel bergopwaarts met haar carrière. Ook haar volgende plaat I'm Your Baby Tonight (1990) werd een kasscucces.

In 1992 speelde ze naast Kevin Costner de hoofdrol in de film 'Bodyguard', waartoe ze ook de titelsong bijdroeg: ze zong een versie van Dolly Partons I Will Always Love You. De plaat evenals de film hadden buitengewoon veel succes.

Tot haar naaste familie behoort ook haar nicht Dionne Warwick.

In 1992 trouwde Whitney met de zanger Bobby Brown.

Hits: Saving All My Love For You (1985), How Will I Know (1985), Greatest Love Of All (1986), I Wanna Dance With Somebody (1987), So Emotional (1987), One Moment In Time (1988), I'm Your Baby Tonight (1990), I Will Always Love You (1992, van de soundtrack van 'Bodyguard')

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.