muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Wende Snijders

Wende Snijders geboren Beckenham, Engeland 10-10-1978
Nederlandse zangeres

Engeland, op 10 oktober 1978. Ze verhuisde op haar vierde naar Indonesië en op haar zesde naar Guinee-Bissau, Afrika, waar ze een Franse school bezocht. Op haar negende kwam ze naar Nederland, waar ze in Zeist ging wonen. Ze deed daar eindexamen VWO en ging vervolgens naar de Academie voor Kleinkunst waar ze in 2002 afstudeerde. Hierna verdiepte ze zich verder in het Franse chanson.

In 2000 won Wende Snijders de eerste prijs en de publieksprijs van het Concours de la Chanson, dat gehouden werd in de Kleine Komedie en jaarlijks wordt georganiseerd door de Alliance Française. Samen met de pianist Bart Wolvekamp, de alt-violist Ro Krauss, de violiste Jeanne Biessen, de celliste Katja Dirven-Didychenko en de accordeonist/trompettist Rogier Bosman treedt ze op met bestaand repertoire van o.a. Brel, Piaf en Barbara naast composities van eigen hand (Frans-, Engels- en Nederlandstalig).

Samen met haar muzikanten en de regisseur Ruut Weissman maakte Wende een theatraal muziekprogramma waarmee ze in 2004-2005 op tournee ging langs de Nederlandse theaters. In juni 2004 verscheen haar debuut CD Quand tu dors, waaraan ook het Metropole Orkest meewerkte.

In het voorjaar van 2005 won Wende Snijders de Zonta-Award (tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor jonge kleinkunstenaars), haar CD Quand tu dors werd genomineerd voor een Edison, die ze in februari uit handen van Youp van't Hek ontving. In maart won ze de BAT-prijs (British American Tobacco-prijs, opkomend theatertalent).

Op 19 september 2005 presenteerde Wende in De Kleine Komedie te Amsterdam haar DVD / CD Au Suivant. In maart werd Au suivant genomineerd in twee categorieën voor een Edison: beste CD in de categorie Luisterlied/Kleinkunst en beste DVD nationaal. Ze won in geen van beide categorieën.

Op 15 september 2006 presenteerde Wende Snijders haar album La fille noyée (het verdronken meisje) aan haar publiek in Paradiso te Amsterdam. Dat concert is tevens het startschot voor een serie van 9 speciale concerten in Nederland, ter gelegenheid van het verschijnen van de nieuwe cd.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.