muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Tina Turner

Geb. Annie Mae Bullock (geb. 26.11.1939), Amerikaanse rock- en soulzangeres die met Ike Turner in de jaren '60 en '70 al wereldberoemd wordt, maar het in haar daaropvolgende solocarrière zelfs schopt tot een van 's werelds grootste popiconen.

Annie Mae Bullock trouwde in 1956 met de zanger Ike Turner en daarmee begon de muzikale carrière van Tina Turner. Later scheidde ze van haar man.

Aan het begin van de jaren tachtig vierde Tina Turner een daverende comeback met de albums "Private Dancer" (1984) en "Break Every Rule" (1986) en bereikte daarmee het hoogtepunt van haar carrière.

In 1985 volgde haar autobiografie "I, Tina", die in 1993 onder de titel "What's Love Got to Do With It" voor de bioscoop werd verfilmd; Tina zelf werkte in deze productie niet mee.

Tina Turners carrière als actrice begon met de film "Gimme Shelter" (1970) en kreeg haar voorlopige hoogtepunt in de film "Mad Max Beyond Thunderdome" (1985), waarvoor ze ook de titelsong zong.

Niet alleen levert Tina Turner een groot aantal hits af ('Private Dancer', What's Love Got To Do With It'), ook blijft ze opvallend energieke shows geven.

websites: top2000.radio2.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.