kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Tigran Mansurian

Tigran Mansurian geboren Beiroet 1939
Armeens componist

In 1947 verhuisde de famalie Mansurian naar Armenië, waar ze zich uiteindelijk in 1956 in de hoofdstad Yerevan vestigden. Mansurian studeerde aan de muziek academie van Yerevan en voltooide zijn PhD aan het Komitas Staatsconservatorium, waar hij later hedendaagse muziekanalyse doceerde.

In korte tijd werd Mansurian één van Armenië's leidende componisten. Hij bouwde sterke creatieve banden op met internationale uitvoerders en componisten, waaronder Valentin Silvestrov, Arvo Pärt, Alfred Schnittke, Sofia Gubaidulina, André Volkonsky en Edison Denisov zowel als Kim Kashkashian, Jan Garbarek, en het Hilliard Ensemble.

Mansurian was in de jaren 90 directeur van het Komitas conservatorium, daarna richtte hij zich alleen nog op het componeren. Mansurians muziekstijl wordt vooral gekarakteriseerd door de organische synthese van oude Armeense muziek tradities en hedendaagse Europese compositie methodes.

Zijn oeuvre bestaat uit orkestwerken, zeven strijkconcerten, sonates voor cello en piano, 3 strijkkwartetten, madrigalen, kamermuziek en werken voor solo-instrument.


Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 384.