muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Zombies

In 1964 starten de achttienjarige zanger Colin Blunstone en eveneens jonge toetsenist Rod Argent uit het druilerige Engelse plaatsje Hertfordshire samen met de gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy The Zombies. Ze verkopen uiteindelijk miljoenen platen en bereiken meermaals de top van de wereldhitlijsten.

In 1967 besloten The Zombies te stoppen maar ze gingen nog eenmaal de studio in, waar ze hun meesterwerk Odessey And Oracle opnamen. Met nummers als This Will Be Our Year en Time Of The Season (dat een reusachtige hit werd nadat de band al lang niet meer bestond) geldt dit album nog steeds als klassieker voor liefhebbers van psychedelische pop terwijl het ook een bron van inspiratie was en is voor honderden bands die in de voetsporen van The Zombies wilden treden.

Rod Argent schreef in de jaren tachtig popgeschiedenis met de band Argent (Hold Your Head Up). Colin Blunstone zong in die periode de sterren van de hemel in het Alan Parsons Project en en zingt het legendarische nummer Old and Wise. Eerder scoorde hij in zijn (solo)carrière al wereldhits als Say You Don't Mind en I Don't Believe In Miracles van de elpees: One Year (1971) en Ennismore (1972).

In 2000 komt het tot een reünie en hoewel de lange haren inmiddels hebben plaatsgemaakt voor maatpakken, blijkt hun charisma onverminderd en genereren magie en chemie onverdund plezier.

In 2005 kwam de film Dear Wendy uit, een film van Thomas Vinterberg, geschreven door Lars von Trier. De soundtrack van deze film bestaat uitsluitend uit muziek van The Zombies, waaronder nummers als Time of the Season en She's not There.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Zombies

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.