muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Suzannes

De band werd dertig jaar geleden opgericht in Enschede door zanger Fedde Spoel en bracht de Ep New Disease Sells uit met daarop zes nummers waarvan Teenage Abortion het bekendste is.

The Suzannes worden beschouwd als een invloedrijke Nederlandse punkband, mede door hun kritische nummers als Teenage Abortion. Het viertal trad van 1976 tot '78 veelvuldig op in voorprogramma's van Engelse punkgroepen en was te zien in de grote Nederlandse popzalen. Beïnvloed door The Ramones noemden ze zichzelf naar het nummer Suzanne van Leonard Cohen dat in een punkversie op hun repertoire stond en veranderden hun eigen voornamen in Suzanne.

9 oktober 2007 - Na 30 jaar eenmalig optreden The suzannes
De punkformatie The Suzannes geeft maandag 15 oktober in de originele bezetting een eenmalig optreden tijdens de NobosJamsession aan de Oude Markt in Enschede. De band bestaat uit Fedde Spoel (zang), Loek Stolwijk (gitaar), Klaas Sikkema (drums) en Dick Pekelharing (bas).

Programmeur Cor Timmer van de NobosJamSession ziet het optreden als een kroon op het werk van zijn band de Nobos Blues Band: 'We organiseren dit jaar de 21e editie van de NobosJamSession en zijn al jarenlang in gesprek met The Suzannes om bij ons te komen spelen. Het is vanzelfsprekend erg bijzonder dat wij als organisatie deze absolute primeur krijgen en dat de band ook nog in de originele bezetting op het podium staat.'

Zanger Fedde Spoel heeft geconstateerd dat zijn band nog volop in de belangstelling staat: 'We worden van alle kanten gevraagd voor interviews en er is zelfs belangstelling voor dit optreden vanuit het buitenland.' Spoel laat weten in ieder geval met zijn band de zes nummers van de ep te gaan spelen: 'Ach, als dit bevalt gaan we er over tien jaar weer over denken een optreden te geven.' www.popinstituut.nl)


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.