muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Spinners

Amerikaanse soul R&B-groep uit Detroit. In Engeland staan The Spinners bekend als The Detroit Spinners of The Motown Spinners om verwarring te voorkomen met een lokale band The Spinners aldaar.

De vijf man tellende groep begon in Detroit in 1954 en had hits als I'll be around, Could it be I'm falling in love, The rubberband man, Cupid/I've loved you for a long time (medley) en Working my way back to you.

Tussen 1961 en 1971 stonden de Spinners' onder contract bij het legendarische Motown-label, maar het grote succes kwam pas toen ze in 1972 tekenden bij Atlantic Records. Samen met producer Thom Bell maakte de groep de come-back-hit Then came you voor Dionne Warwick.

De Spinners werden genomineerd voor zes Grammy Awards en ze waren de tweede zwarte muziekgroep die een ster kreeg op de Hollywood Walk of Fame.

In de Amerikaanse staat Florida is vrijdag 2 februari 2007 zanger Billy Henderson op 67-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van suikerziekte. Met drie leden van de originele groep trad Henderson de afgelopen jaren nog steeds op. Hij verliet de band in 2004 na een conflict met het management over geld.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.