kunstbus
Dit artikel is 27-04-2009 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Seekers

The Seekers is een groep uit Australië afkomstige door folkmuziek geïnspireerde muzikanten, ontstaan in Melbourne in 1963. Het was de allereerste Australische popgroep die met hoge noteringen en verkopen doorbrak in Engeland en in de Verenigde Staten.

The Seekers werden gevormd door Athol Guy op de Contrabas, Keith Potger en Bruce Woodley op gitaar. Later kwam hier (jazz)zangeres Judith Durham bij. Na enkele successen in Australië zelf kreeg de groep de kans om de wereld rond te trekken op een cruiseschip als onboard entertainers. In 1964 bleven ze steken in Engeland waar ze ontdekt werden door songwriter-producer Tom Springfield, de broer van Dusty Springfield. Hij produceerde bijna alle succesvolle nummers en schreef mee aan veel van hun hits. Het succes was met name te danken aan de combinatie van Judith Durhams stem, de bijna close-harmony achtergrondgezangen en hun vredelievende teksten. Vanaf 1964 kwam een stroom van top 10 albums en singles op gang die tot 1968 aanhield. In 1967 won het viertal de titel Australiër van het jaar.

In 1968 verliet Judith Durham de groep om een solocarrière te beginnen. In de jaren '90 kwamen de originele bandleden weer bij elkaar en sindsdien treden ze met enige regelmaat in Australië op.

Enkele van hun bekendste nummers zijn:
I'll Never Find Another You (1965)
The Carnival is Over (1966)
Some Day, One Day (door Paul Simon geschreven) (1966)
Georgie Girl (1967)

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Seekers.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 151.