muziekbus
Dit artikel is 07-12-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Scene

Amsterdamse rockband met hoogstaande teksten van zanger/gitarist Thé Lau. The Scene scoort een aantal hit(je)s met o.a. 'Iedereen Is Van De Wereld', 'Blauw' en 'Zuster' en maakt tien albums, bijna alle in de Nederlandse taal. Vooral de CD's Blauw en Open uit begin jaren '90 zijn succesvol. In 2002 heft Lau de groep op en gaat solo verder.

Websites: Nederlandse muzikant en schrijver.
Lau speelde als gitarist in verscheidene bands en was lid van het gezelschap Neerlands Hoop. In 1979 richtte hij de band The Scene op, waarvan hij de zanger was.

Lau nam in 2003 afscheid van zijn band en toert sindsdien met toetsenist Jan-Peter Bast langs de Nederlandse theaters. Op 13 oktober 2006 is Lau gestart met zijn Tempel der liefde theatertournee, waarbij hij begeleid wordt door toetsenist Jan-Peter Bast en het tangostrijkkwartet Pavadita.

In 2003 werd zijn oeuvre gebundeld in het boek Thé Lau, de teksten. In 2000 debuteerde hij met de verhalenbundel De sterren van de hemel. Zijn eerste roman, getiteld Hemelrijk, kwam in 2004 uit. Gevolgd in 2006 door een bundel muziekverhalen, met als titel; In de dakgoot.

Websites: zanger Thé Lau met zijn band The Scene en verkoos hij solocarrière. Vijf jaar later februari 2007 maakt platenmaatschappij V2 bekend dat de groep dat voorjaar weer bij elkaar komt. Er komt een nieuwe cd in de zomer wil Lau met The Scene op festivals in Nederland en België gaan spelen. Ook optredens in Paradiso Amsterdam en AB in Brussel staan gepland.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.