muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The PoliceThe Police: Andy Summers, Sting, Stewart CopelandEngels/Amerikaans trio met gitarist Stewart Copeland, drummer Andy Summers en Sting als zanger/frontman die een mengeling van new wave met reggae maakt.

Stewart Copeland wilde een nieuwe groep oprichten en had daarvoor al een naam: 'The Police'. Hij had Sting reeds aan het werk gezien en dacht aan hem om in zijn nieuwe groep te spelen. De derde persoon werd Henri Padovani, een 24-jarige Corsicaan. Samen brachten ze op 12 februari 1977 de eerste single van The Police uit: 'Fall Out'. Hun carrière kwam echter niet van de grond. Al snel werd Henri Padovani ontslagen en ingewisseld voor Andy Summers. Hun livedebuut in de nieuwe formatie was op 18 augustus 1977 in de Rebecca's club in Birmingham.

The Police breken eind 1979 door met de single 'So Lonely' en scoren daarna nog een aantal hits met o.a. 'Roxanne', 'Can't Stand Losing You', 'Message In A Bottle', 'Walking On The Moon', Don't Stand So Close To Me' en 'Every Breath You Take'. 'Every Little Thing She Does Is Magic' haalt eind 1981 de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

In 1985 viel de groep uiteen na ruzies. Officieel is de groep nooit uit elkaar gegaan, maar was er sprake van een ingelaste pauze voor solo-projecten van de bandleden.

Op aandringen van Sting is de band in 2007 weer actief in een reünietour ter ere van de dertigste verjaardag van The Police. Op 11 februari 2007 opende The Police de 49e jaarlijkse Grammy Awards met het legendarische nummer Roxanne. In het voorjaar startte hun reünietour in de Verenigde Staten en op 13 en 14 september zullen zij Nederland aandoen met twee optredens in de Amsterdam ArenA. Daarnaast verschijnt er een verzamelalbum waarop een bonusnummer 'Fall Out' is toegevoegd, de allereerste single uit 1977.

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Police

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.