kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Fratellis

The Fratellis is een Schotse alternatieve rockband uit Glasgow. The Fratellis speelden hun eerste optreden op 14 maart 2005 in de O'Henry's bar in Glasgow. De band is getipt als de grote doorbreker voor 2006/2007.

In een recent interview in de Britse krant The Sun zou de band hebben verklaard dat de naam afkomstig is van bassist Barry. Fratelli is zijn officiele naam en de andere bandleden hebben deze achternaam overgenomen als pseudoniem.

De muziek van de Britpop band The Fratellis is een mix van glamrock, punkrock en Beatles-achtige liedjesrock.

Op 10 augustus 2006 heeft de NME een twee pagina's groot artikel gewijd aan de band en ze tot beste nieuwe band in Groot-Brittanniƫ verklaard. De tweede single, Chelsea Dagger, kwam uit op 28 augustus en verdiende een 5e plaats in de Britse hitlijsten. Het nummer heeft veel aandacht gekregen van NME en MTV2. Ook werd het eind december in Nederland het theme van de Serious Request actie van 3FM en het Rode Kruis. Het eerste album van The Fratellis, Costello Music, kwam op 11 september 2006 uit. Het album ontving veel positieve reacties en kwam op nummer 2 binnen in de Britse albumlijst.

Bandleden
Jon Fratelli - Gitaar en zang, geboren op 4 maart 1979
Barry Fratelli - Basgitaar; geboren op 23 april 1979
Mince Fratelli - Drums, banjo en achtergrondzang; geboren op 16 mei 1983

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Fratellis.Pageviews vandaag: 7.