kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Decemberists

The Decemberists is een indie-popband uit Portland (Amerika), waarvan de muziek varieert van snelle popmuziek tot gevoelige, rustige instrumentale arrangementen.

The Decemberists zich af tegen de bestaande muziekkeuze. In zijn teksten vermijdt de band de introspectie die de meeste andere rocknummers juist zo rijk zijn. In plaats daarvan vertelt de band verhalen. Een voorbeeld hiervan is de tekst 'My mother was a Chinese trapeze artist / In pre-war Paris / Smuggling bombs for the underground' uit het nummer My mother was a Chinese Trapeze Artist. Ook kenmerkend zijn de instrumentale tussenspelen in The Decemberists' muziek. Vaak wordt hierin een accordeon gebruikt, die typerend kan zijn voor de nummers van de band. The Decemberists wordt regelmatig vergeleken met R.E.M., Neutral Milk Hotel en Belle and Sebastian.

In 2005 was deze band de allereerste die zelf tegen betaling een muziekvideo uitbracht op BitTorrent. De naam van deze video was 16 Military Wives, naar de naam van het gelijknamige nummer op de CD Picaresque.

Het meest recente album van The Decemberists heet The Crane Wife en kwam op 3 oktober 2006 uit op Capitol Records.

Huidige leden
Colin Meloy (leadzanger, songwriter, gitaar)
Chris Funk (gitaar en overige benodigde instrumentatie)
Jenny Conlee (keyboard, accordeon)
Nate Query (basgitaar)
Petra Haden (viool en zang)

Voormalige leden
Jesse Emerson (basgitaar)
Ezra Holbrook (drums)
Rachel Blumberg (drums, zang)
John Moen (drums)


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Decemberists.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 6.