kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Darkness

The Darkness is een Engelse hardrockband. De band is bekend geworden door de klassieke hardrock ten gehore te brengen. The Darkness is voornamelijk beïnvloed door bands als AC/DC, Queen en Thin Lizzy. Justin Hawkins zong met een kenmerkende kopstem die we niet meer zullen horen daar hij inmiddels de band heeft verlaten.

De band heeft in Nederland succes gehad met I Believe in a Thing Called Love en Christmas Time (Don't Let the Bells End).

Geschiedenis
De broers Justin en Dan Hawkins volgden school op Kirkley High School in Lowestoft, Suffolk (Engeland). In Londen vormden zij samen met hun oude vrienden Frankie Poullain en Ed Graham de band. Op een Nieuwjaarsfeest was Dan zo onder de indruk van Justin's weergave van Queen's Bohemian Rhapsody dat Justin meteen tot frontman werd gebombardeerd.

In 2003 verscheen het debuutalbum Permission to Land. Het album klom snel naar de bovenste regionen van de Britse hitlijsten en leverde de band verschillende Brit Awards op. In 2005 verliet Frankie Poullain de band tijdens de opnames van het tweede album One Way Ticket to Hell... And Back, naar eigen zeggen werd hij gedwongen te vertrekken. Het tweede album deed het lang niet zo goed als het eerste.

Het initiële succes van de band deed Justin Hawkins geen goed. Hij raakte verslaafd aan alcohol en cocaïne. Hierdoor moest The Darkness verschillende optredens afzeggen. Nadat hij was afgekickt verliet hij de band in 2006[1].

Doorstart
In februari 2007 werd bekend dat de band een doorstart gaat maken. Daarbij wordt een nieuwe, nog niet bekendgestelde, naam gekozen. Bassist Richie Edwards zal de zangpartij voor zijn rekening nemen waarbij Toby MacFarlaine als bassist aan de slag gaat.

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Darkness

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 151.