muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Blood-Brothers

Experimentel post-hardcore art punk band opgericht in in 1997 in de suburbs van Seattle, Washington, USA. Leden van de band zijn: Jordan Blilie (zang), Johnny Whitney (zang), Morgan Henderson (bas) met Waxwing's Cody Votolato (gitaar) en Mark Gajadhar (drums).

The Blood Brothers staan bovenaan de voedselketen van een conglomeraat bands en muzikale projecten uit Seattle. Zo vinden (of vonden) we leden van deze band terug in These Arms Are Snakes, Neon Blonde, Waxwing en Sharks Keep Moving. Muzikaal klinkt het vijftal als het recalcitrante en luidruchtige, maar ook originele en artistieke broertje van At the Drive-in, Fugazi, AFI en The Mars Volta. Met de wetenschap dat deze waanzinnige bloedbroertjes hun muzikale palet op alle fronten nét even scherper neerzetten dan voorgenoemde groepen.

De schreeuwerige dissonantie van vocalisten Jordan Billie en Johnny Whitney worden overgoten met noisy keyboards, overstuurde gitaren en uitzinnig slagwerk. Aan de oppervlakte hoor je metal hardcore. Maar wie even doorbijt, beseft dat The Blood Brothers op hun unieke brouwsel uitkomen door als het ware door de bril van een jazzmuzikant naar hardcore, rock, pop en zelfs klassieke muziek te kijken.

Hun nieuwe album 'Young Machetes' (hun vijfde studioplaat) werd geproduceerd door Fugazi-foundingfather Guy Picciotto en is de meest toegankelijke langspeler tot nu toe. Dat wil niet zeggen dat er niet nog genoeg avontuurlijks te beleven valt op deze plaat.

The Blood Brothers lieten op Lowlands en Pukkelpop zien en horen dat ze hun stijl live op een, eufemistisch uitgedrukt, imposante manier weten uit te drukken. Al die bands die je voorheen prees om hun intensiteit, kleuren na het zien van The Blood Brothers bleek weg.

Websites: www.thebloodbrothers.com, www.kindamuzik.net

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.