kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Black-Eyed-Peas

Amerikaanse hiphop-band uit Los Angeles. De groep bestaat momenteel uit Will.i.am, Apl.de.ap en Taboo

The Black Eyed Peas werden in 1992 opgericht als Atban Klann door Will.i.am, Apl.de.ap en Dante Santiago, onder welke naam ze een contract kregen bij Ruthless Records van Eazy-E. Maar omdat hun teksten te positief en vredelievend waren voor het label werd er nooit een album uitgebracht.

Nadat Eazy-E stierf aan aids in 1995 werd de groepsnaam veranderd in The Black Eyed Peas. Dante Santiago werd vervangen door Taboo, en hun debuutalbum Behind the Front (1998) ontving goede kritieken. Hierna brachten zij in 2000 het album Bridging the Gap uit. Hun doorbraak kwam met Elephunk, hun derde album, dat werd uitgebracht in 2003. Op dit album hadden ze een nieuwe zangeres, Stacy "Fergie" Ferguson, die voorheen optrad bij Kids Incorporated en ook lid was van teenerband Wild Orchid. Zij verving de achtergrondzangeres Kim Hill, die de band in 2000 verliet.

Van het album Elephunk verscheen het anti-oorlogslied Where is the Love?, dat hun eerste grote hit werd in veel landen. De band had meer succes in Europa dan in hun thuisland, Amerika.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Black_Eyed_Peas

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 150.