muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Teresa Brewer

Teresa Brewer Sings "Music, Music, Music"

Amerikaanse pop- ewn jazzzangeres 7 mei 1931 in Toledo te Ohio - overleden 17 Oktober 2007.

Brewer brak in 1950 op 19-jarige leeftijd door met de hit 'Music! Music! Music!'. Er zouden er in ruim tien jaar tijd nog bijna veertig volgen, waaronder 'Gonna get along without ya now' en 'Into each life some rain must fall'. In de jaren zeventig kwam ze terug met een reeks door haar tweede echtgenoot Bob Thiele geproduceerde jazzalbums. Behalve met Duke Ellington en Count Basie werkte ze o.a. samen met bijvoorbeeld Dizzy Gillespie, Stephane Grappelli en Wynton Marsalis.

Biografie
Teresa Brewer, geboren als Theresa Breuer, was de dochter van een inspecteur bij de Libbey Owens Company (nu Pilkington Glass); haar moeder Teressa was huisvrouw.
Al zeer jong gaf haar moeder haar op voor een auditie bij het radioprogramma "Uncle August's Kiddie Show" van Toledo's WSPD en vanaf haar vijfde levensjaar toerde ze met een populaire radio-show mee waar ze het zingen en dansen verzorgde. Op 12-jarige leeftijd ging Teresa terug naar Toledo om daar naar school te gaan.

In januari 1948 won ze een locale competitie waarna ze naar New York ging om aan een talentenshow mee te doen. Het was in die tijd dat ze bekend werd.Brewer brak in 1950 op 19-jarige leeftijd door met de hit 'Music! Music! Music!'. Er zouden er in ruim tien jaar tijd nog bijna veertig volgen, waaronder 'Gonna get along without ya now' en 'Into each life some rain must fall' waarna zij in de vergetelheid raakte.

In de jaren zeventig kwam ze terug met een reeks door haar tweede echtgenoot Bob Thiele geproduceerde jazzalbums. Behalve met Duke Ellington en Count Basie werkte ze o.a. samen met bijvoorbeeld Dizzy Gillespie, Stephane Grappelli en Wynton Marsalis.

Teresa Brewer is woensdag 17 Oktober 2007 op 76-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse zangeres overleed aan de gevolgen van een spierziekte.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.