muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Terence BlanchardTerence Blanchard: 'Flow' Living in the Stream of Music Promo


Amerikaanse trompettist en componist, geboren 13 maart 1962, New Orleans, Louisiana.

Website: Terence Blanchard uit New Orleans verwierf al op zijn eenentwintigste naast Wynton Marsalis een plek in de Art Blakey's Jazz Messengers. Sindsdien behoort hij tot de meest prominente trompettisten en componisten van zijn generatie.

Naast zijn solocarrière, die hij in de jaren 90 begon met een aantal jazzalbums, kreeg hij steeds vaker filmopdrachten te verwerken. Nu is Blanchard de belangrijkste Afro-Amerikaanse componist van filmmuziek met meer dan 40 soundtracks op zijn naam. Hij is de vaste componist van filmmaker Spike Lee (o.a. Malcolm X, Clockers, Inside Man en de vier uur durende Spike Lee-documentaire over orkaan Katrina When the Levees Broke), en stond hij mee in voor de bekroonde geluidsband van 'Do The Right Thing'. Ook schreef Blanchard de soundtrack voor de succesfilm Barbershop van regisseur Tim Story, met in de hoofdrol rapper Ice Cube.

Blanchard werkt inmiddels aan the University of Southern California (USC) als Artistiek Directeur van het Thelonious Monk Institute of Jazz Performance. Sinds twee jaar heeft hij de soundtracks gelaten voor wat ze zijn, en is hij helemaal naar de jazz teruggekeerd. Voor Blue Note nam hij sindsdien de cd's 'Bounce' en het door zijn vriend Herbie Hancock geproduceerde 'Flow' op.

Websites: www.bluenote.nlwww.jazzenzo.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.