muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Stefan Wellens

Stefan Wellens

Belgisch componist, Geb. 1974,
Stefan Wellens studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daar studeerde hij altviool bij Kristiaan van Severen, bij wie hij in 1999 het Meestergraadsdiploma behaalde. Wellens is spelend en componerend lid van de groep Wannes van de Velde, was gedurende 2 jaar lid van een technoformatie en momenteel muzikaal artistiek leider van Theater De Spiegel.

Met een eigen uitvoering van zijn compositie The Golden Gate behaalde hij zijn prijs kamermuziek.
Stefan Wellens is tevens spelend en componerend lid van de groep Wanes van de Velde, en schreef toneelmuziek voor Arlecchino, knecht zonder Meesters in opdracht van de KNS-Bourla. Hij was gedurende 2 jaar lid van een technoformatie, nu onder de naam 'Moodlex'.
Stefan Wellens is momenteel muzikaal artistiek leider van Theater De Spiegel.

De Rode Draad/k
Theater De Spiegel

De Rode Draad/k is een muzikale en visueel prikkelende productie waarin het woord afwezig is. Ondanks het feit dat er niet gesproken wordt, wordt er wel veel verteld. Dat doen een harpiste, een zangeres en een altviolist. Zij begeleiden zachte en vriendelijke kussenpoppetjes bij het lopen over een lijn, een rode draad: de horizon. Elk figuurtje doet dat op zijn manier. Ze lopen voorzichtig of rennen, ze springen een gat in de lucht, ze buitelen en kruipen, ze zwemmen door een rivier of vallen in een put. Ze moeten de heuvel over, de bergen in. De weg is lang, zwaar en avontuurlijk en aan het eind wacht de poppetjes een drakerige verrassing...
De Rode Draad/k is een speelse prikkeling voor oog en oor, een muziektheaterproductie die het piepjonge publiek zin geeft om zelf aan de slag te gaan. En dat kan! Na de voorstelling kunnen de kleuters op ontdekkingstocht in het 'belevingsparcours'. Ze stappen het decor binnen; de ruimte wordt een donszachte ontdek- en speelplek waar de kussens klanken hebben en de kasten ogen: geurkussentjes, een voelmat, poppen uit de voorstelling, snaarinstrumenten, een schommelboot en een wand vol touwen dagen uit om te ruiken, te voelen, te horen, te praten en te bewegen.
Familietheater De Spiegel ging in 1965 van start als traditioneel poppentheater en heeft zichzelf door de jaren heen omgevormd tot een professioneel gezelschap dat gedreven zoekt naar boeiende confrontaties en dialogen tussen muziek- en figurentheater.
De Rode Draad/k is gebaseerd op La ligne d'horizon, een prentenboekje met tekst van Pascale Petit en illustraties van Christophe Hamery. Stefan Wellens hertaalde voor deze productie polyfonische lijnen van Janequin, Desprez en Benedictus.
concept en regie: Karel Van Ransbeeck met: Inez Carsauw, Karen Peeters, Karel Van Ransbeeck, Daniƫl Tanson, Nathalie Droesbeke, Isabelle Matthyssens en Stefan Wellens compositie: Stefan Wellens max. 45 toeschouwers
http://www.despiegel.com http://www.xlp.beKlik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.