kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Ronald BrautigamNederlandse pianist, geboren in 1954 te Amsterdam.

Hij is momenteel Nederlands productiefste pianist, alleen al zijn discografie omvat de complete solowerken voor piano van Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven en Wolfgang Amadeus Mozart. Brautigam interesseert zich naast de 'moderne' piano zeer voor de authentieke uitvoeringspraktijk en legt zich ook toe op de fortepiano.

Website: Amsterdam aan het Sweelinck Conservatorium gestudeerd bij de pianopedagoog Jan Wijn. Vervolgens heeft hij in Londen gestudeerd bij John Bingham en in de VS bij Rudolf Serkin.

In 1984 kreeg Brautigam de hoogste onderscheiding in de Nederlandse klassieke muziek, de Nederlandse Muziekprijs.

Hij treedt regelmatig in binnen- en buitenland op, met vooraanstaande orkesten, en heeft samengewerkt met dirigenten als Frans Brüggen, Riccardo Chailly, Charles Dutoit, Bernard Haitink, Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Roger Norrington, Simon Rattle en Edo de Waart.

Met musici als Ton Koopman, Frans Brüggen en Melvyn Tan werkt hij samen aan het klassieke pianowerk op fortepiano. Brautigam heeft alle pianosonates van Mozart op fortepiano uitgevoerd, die nu ook op CD uitgegeven zijn.

Ronald Brautigam begeleidt ook vaak anderen, zo is hij een vaste muziekpartner van de violiste Isabelle van Keulen.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Ronald_Brautigam

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 149.