muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Roger Glover

Roger Glover (30 november 1945) is een Brits muzikant. Hij is voornamelijk bekend geworden als bassist van de hardrock band Deep Purple, maar scoorde in 1974 ook een hit met de single Love is all.

Glover werd geboren te Brecon (Wales) en groeide op in de pub van het gezin Glover, waar hij diverse lokale bands kon zien optreden. De eerste band waar hij deel van uit maakte was The Madisons, de tweede lokale band was The Lightnings. Vanaf 1963 speelde hij in Episode Six en in 1969 volgde de overstap naar Deep Purple.

Hij verliet de band in 1973. Met een keur aan collegamuzikanten nam hij als Roger Glover and guests het album The Butterfly Ball and the Grasshopper's Feast op, een muzikale bewerking van een kinderboek. Het album werd in 1974 uitgebracht. De door Ronnie James Dio gezongen single Love is all werd een grote internationale hit, mede dankzij het getekende promotiefilmpje (voorloper van de videoclip).

Sinds Deep Purple in 1984 weer bij elkaar kwam maakt Glover er opnieuw deel van uit.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Roger_Glover.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.