muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Rod Argent

Britse zanger-toetsenist en producer (14 June 1945, St Albans, Hertfordshire, Engeland)

In 1964 starten de achttienjarige zanger Colin Blunstone 24 juni 1945 en eveneens jonge toetsenist Rod Argent uit het druilerige Engelse plaatsje Hertfordshire samen met twee andere tieners het bandje The Zombies. De virtuose arrangementen en composities van Rod Argent samen met de unieke stem van Colin Blunstone waren het handelsmerk van de band. Ze verkopen miljoenen platen en bereiken meermaals de top van de wereldhitlijsten.

Ondanks dit succes, besluiten Colin Blunstone en Rod Argent aan het eind van de jaren zestig ieder hun eigen weg te gaan. Colin Blunstone maakte de elpees: One Year (1971) en Ennismore (1972), die de hits Say you don't mind en I don't believe in Miracles bevatten. In de jaren tachtig werkt hij als zanger mee aan het Alan Parson's Project en zingt het legendarische nummer Old and Wise.

Rod Argent schreef in de jaren tachtig popgeschiedenis met de band Argent (Hold Your Head Up).

Hij schreef in 1981 de musical "Masquerade". Specialiseerde zich daarna in het schrijven van TV-muziek en het produceren van albums voor anderen. Speelt klassieke pianomuziek.

Decennia later, in het voorjaar 2000, vindt een legendarische re√ľnie plaats van The Zombies. Alhoewel de lange haren inmiddels hebben plaatsgemaakt voor maatpakken, is het plezier nog net zo groot als vroeger. Hun charisma blijkt onverminderd - de zaal staat op zijn kop.

Websites: www.rodargent.com

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.