kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Rock-Werchter

Rock Werchter is het grootste (en tevens erg bekende) pop- en rockfestival in België. Eind Juni - begin Juli wordt het dorpje Werchter ondergedompeld door duizenden festivalgangers die de zomer muzikaal willen inzetten. Het 4-dagen durende festival is niet alleen het grootste van België, maar ook een van de grootste en bekendste van Europa. Vroeger heette Rock Werchter Torhout-Werchter, aangezien het eerst jaren apart in Werchter en Torhout werd georganiseerd, zodat artiesten meestal 2 maal moesten optreden: één dag in Werchter, en een andere dag in Torhout. De benaming 'TW' is wel nog steeds terug te vinden in het logo van Rock Werchter en in de naam TW Classic.

Sinds 2002 wordt ook het festival TW Classic georganiseerd. Dan kunnen de fans aan het begin van de zomer genieten van al wat oudere rockgroepen.

Het festivalterrein bestaat uit een grote weide met een hoofdpodium (de Main Stage) en een overdekte tent (de Pyramid Marquee). De campings worden door verenigingen uit de omgeving geëxploiteerd, wat een grote vrijheid betekent, in tegenstelling tot festivals als Pinkpop en Lowlands. Het festivalterrein is in handen van de organisatie en doorheen het jaar worden er ook verschillende andere optredens georganiseerd.

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Rock_Werchter

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 130.