muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Robert Edwards

Robert Edwards geb. 5-4-1955 in Hampton/Virginia
Duits dirigent en componist van Amerikaanse afkomst

Robert Edwards studeerde in zijn geboortestad directie, compositie en koormuziek en volgde aan de Berlijnse Hochschule der Künste een opleiding in zang.
Van 1984 tot 1988 was hij werkzaam als koorrepetitor en tweede dirigent aan het Berliner Theater des Westens en had tegelijkertijd vanaf 1987 voor een jaar de muzikale leiding van het Opernhaus Zürich.
In de jaren 1986 tot 1990 was hij muzikaal directeur van de Berliner Kammerspiele. In 1990 had hij bij het Amstettener Sommer-Theaterfestival de muzikale leiding van de productie Der kleine Horrorladen.

Van 1990 tot 1992 dirigeerde hij in Bochum de musical Starlight Express; Robert Edwards, die nog meer belangrijke musicals uitvoerde, zoals Jesus Christ Superstar en Evita, fungeert sinds 1990 als muzikaal directeur van de Freilichtspiele Schwäbisch Hall.
In 1993 werd hij aangesteld voor de Duitse première van Shakespeare und Rock'n Roll aan het Musical Theater Berlin.

In 1996 kreeg hij de artistieke leiding van de Bad Hersfelder Festspiele, sinds 1997 werkt hij als gastdirigent bij het Stadttheater Klagenfurt. Vooral als componist van kindermusicals heeft Robert Edwards naam gemaakt, met o.a. Dschungelbuch

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.