kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Relax

Relax is een Nederlandse soul hiphop-band uit Haarlem, bestaande uit Llewy (zang, rap en gitaar), Burdell (bas), Officer M (toetsen) en Satin (drums), sinds kort aangevuld met een extra toetsenist, Billy Bob Tattoo, en trompettist CJ.

Biografie
Op 1998 wordt Relax opgericht door Llewy. De reden voor de oprichting is dat hij zijn eigen hiphop stijl wil laten horen. Llewy was daarvoor al een bekend gezicht in de muziek wereld. Zo speelde hij in de rock band Nayberhood,waar overigs alle Relax leden van het eerste uur in speelde. Als Relax nog een project van Llewy alleen is,neemt hij zijn eerste demo op. De successen die daarna volgen zijn dan een mooi moment om een volgende stap te maken. Llewy wil hiphop maken met een live band,dat worden de leden van Nayberhood. In 1999 toert de band door de clubzalen zoals de Melkweg om het publiek warm te krijgen voor hun eigen muziekstijl. In 2001 tekent de band bij PIAS,maar dat was voor korte duur omdat de band niet meer tevreden was met de platenmaatschappij,ze beƫindigen de samenwerking. Niet veel later tekenen ze begin 2002 een contract bij Warner Music. Daar valt de beslissing dat het debuut album een live-plaat zal zijn,iets wat zeer ongebruikelijk is. De opnamen hiervoor worden 10 en 11 juni gemaakt in de Amsterdamse club Panama. Tijdens lowlands presenteert Relax het eerste album,Live@Panama. De single Calling ye name (Right here),mag zich een bescheiden hit noemen. De pret bij Waner music was van korte duur,want in 2004 worden ze gedumpt vanwege bezuinigingsmaatregelen. Niet snel daarna hadden ze alweer een contract bij Universal Records,waar ze in 2005 hun eerste studio album uitbrengen,Odeur De Clochard.

Op 13 augustus 2005 speelden zij in het voorprogramma bij het openluchtconcert van Kane in Almere, waar zij het publiek niet zo enthousiast kregen.

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Relax.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 8.