muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Reinhold Friedrich

Reinhold Friedrich
Duits trompettist

Reinhold Friedrich studeerde voor trompettist bij Edward H. Tarr in Karlsruhe en in Basel verder bij Pierre Thibaud in Parijs. Ook studeerde hij bij Lutz Köhler in Hannover. Hij kreeg een studiebeurs van de Studienstiftung des Deutschen Volkes en ontving bij talrijke wedstrijden de eerste prijs.

Sinds 1983 is hij als solotrompettist verbonden aan het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt evenals aan het kamerorkest The Academy of St.-Martin-in-the-Fields in London. Verder werkt hij veel voor o.a. het symfonieorkest van de Bayerischen Rundfunks, het Rundfunk-Sinfonie-Orchester Saarbrücken, het Radio-Kamerorkest Boedapest en de Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz. Hij treedt reglmatig op bij nationale en internationale festivals.

Reinhold Friedrich beschikt over een uitgebreid repertoire en richt zich vooral op de muziek uit de 17de en 18de eeuw evenals op eigentijdse componisten zoals L. Berio, H.W. Henze, G. Scelsi, B.A. Zimmermann en K. Stockhausen.

In 1989 werd hij professor voor trompet aan de Staatlichen Hochschule für Musik in Karlsruhe. Sinds 1990 is hij bovendien docent voor trompet en koperblaasinstrumenten bij het European Community Youth Orchestra.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.