muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Reggae-Sundance

Reggae Sundance

Website: air reggae- & wereldmuziekfestival te organiseren, met de nadruk op reggae. Dit vanwege het simpele feit dat er geen outdoor festival voor dit genre bestond. Echter reggae is toch bij uitstek dé muzieksoort om in de open lucht, en liefst met een gezellig zonnetje erbij, ten gehore te brengen. Dat deze inschatting niet verkeerd was bleek, want wat bezoekers betreft kan de 'Sundance' inmiddels terugkijken op een gestaag groeiend bezoekersaantal dat begon met 1750 tijdens de eerste uitvoering in 1996, naar meer dan 30.000 bezoekers tijdens de laatste editie!

De bezoekers kunnen, buiten het internationale live programma telkens weer genieten van allerlei entertainment op het festivalterrein zoals workshops; kunstwerken; gratis kindervermaak etc. Ook voor de inwendige mens is er altijd een scala aan exotische versnaperingen en maaltijden uit alle windstreken voorhanden. Dit alles om bij te dragen aan de relaxte atmosfeer van het festival.
Deze, inmiddels befaamde, sfeer van het Sundance festival wordt eigenlijk vooral mogelijk gemaakt door de meer dan 400 vrijwilligers die elk jaar weer ter plekke zijn om eenieder een Irie weekend te bezorgen.

De oorspronkelijke keuze voor het 3e weekend van Augustus was niet uitsluitend vanwege het (bijna altijd) mooie weer… 17 augustus, wat in die periode valt, is de geboortedag van Marcus Garvey, één van de grote profeten die reeds vele reggae-artiesten inspireerde.
Echter door de verschuiving van het Lowlands festival naar dit weekend is besloten om met het festival te verhuizen naar het 2e weekend van Augustus.
Dit biedt gelukkig weer andere voordelen zoals het samenwerkingsverband dat is opgestart met het Uppsala Reggae Festival in Zweden.

De eerste 3 edities van de 'Reggae Sundance' vonden plaats op de Kunstijsbaan in Eindhoven. Echter groeide het festival dusdanig snel, dat we eind '99, nadat de 4e editie had plaatsgevonden, genoodzaakt waren om uit te kijken naar een nieuwe lokatie. Deze werdt gelukkig snel gevonden en was gelegen midden in het natuurrijke Genneperparken recreatiegebied aan de Genneperweg in Eindhoven.

De vertrouwde festivalcamping is inmiddels ook gegroeid tot een max. capaciteit van zo´n 7000 kampeerders.
De festivalgangers kunnen zich daar laten vermaken door diverse gerenommeerde soundsystems in de grote tent, onderwijl genietend van een heerlijke exotische maaltijd bij een van de aanwezige foodstands, of van een koel drankje aan de gezellige campingbar .
En voor de festivalganger van wat verder weg is het de natuurlijk de ideale manier om na het festival lekker in een tentje te kruipen in plaats van 's nachts nog huiswaarts te moeten keren.

Genoeg reden om een bezoek te brengen aan de volgende Reggae Sundance…

Website: www.reggaesundance.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.