muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Ralph MeulenbroeksNederlandse viola da gamba speler

Ralph Meulenbroeks speelde op 8-jarige leeftijd piano en (bas-)gitaar en combineerde later zijn conservatoriumstudie contrabas (bij Henk Guldemond) met een universitaire studie en een promotie in de natuurkunde. Aan zowel zijn doctorstitel als zijn diploma "Uitvoerend Musicus" wist hij het predicaat cum laude te verbinden.

Als bassist speelde hij o.a. in het Koninklijk Concertgebouworkest en trad hij daarnaast veelvuldig op als solist, zowel in recitals als met orkestbegeleiding. Ook maakte hij diverse radio-, tv- en cd-opnamen.

Sinds 1995 specialiseert Ralph Meulenbroeks zich in de authentieke uitvoeringspraktijk en studeert hij viola da gamba bij Jaap ter Linden. Hij is een veelgevraagd solist, bijvoorbeeld voor gamba solo-optredens en uitvoeringen van de passies en cantates van J.S. Bach. Met de viola da gamba speelde hij voor radio en tv en heeft hij zijn medewerking verleend aan diverse cd-opnames, waaronder zeer recent een solo-cd en de eerste cd-opname van de Matthaeuspassie van J. Theile.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.