kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Rage-Against-The-Machine

Rage Against The Machine

Rage Against The Machine - Bulls On Parade

Rage Against the Machine is een Amerikaanse rockband, ontstaan in 1991. Bestaande uit Zack de la Rocha, Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk, waren zij één van de eerste bands die de genres hardrock en rap combineerden tot rapcore. Rage Against the Machine bracht 4 albums uit, met de bekendste singles Killing in the Name en Bulls on Parade.

Het debuutalbum Rage Against the Machine werd uitgebracht in 1992, gevolgd door Evil Empire en The Battle of Los Angeles. Na de uitgave van het coveralbum Renegades in 2000 stapt De la Rocha uit de band. De overige leden spelen met Chris Cornell verder als Audioslave. Na het opstappen van Cornell in 2007 komt Rage Against the Machine weer samen voor reünie-concerten, zonder te spreken van een echte terugkeer. De tour gaat verder tot in 2008, met nieuwe data die momenteel continu worden toegevoegd.

De band staat bekend om hun socialistische teksten en politieke acties binnen en buiten de muziek. Het meerendeel van de teksten van De la Rocha gaan over politieke zaken. De bandleden keerden zich veelvuldig tegen het kapitalisme en boden hun steun aan kleine socialistische groeperingen. Daarnaast steunt de muziek op de experimentele gitaargeluiden van Tom Morello.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Rage_Against_the_Machine.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 8.