kunstbus
Dit artikel is 25-11-2009 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Punkrock

stijlrichting in de rockmuziek vanaf de jaren '60.
De punkrock ontstond in de jaren '60 in de Verenigde Staten als een reactie tegen de Engelse beatmuziek. Het centrum van de punkrock was New York, waar groepen als Mc 5 en The Stooges zowel in hun muziek als op hun optredens lucht gaven aan hun afkeer van de mainstream popmuziek.

De punkrockers stelden hun muziek volledig ten dienste van hun ideologische beginselen met als resultaat een vorm van anti-muziek, met provocatieve teksten en bizarre optredens. Muzikanten als Iggy Pop gingen wild op het podium tekeer en scheurden zichzelf de kleren van het lijf om hun protest tegen de burgerlijke normen kracht bij te zetten.

In de jaren '70 waaide de punkrock over naar Engeland, waar onder impuls van groepen als de Sex Pistols The Clash een eigen genre ontstond, de punk.

Ook in Duitsland vond de muziek aanhang bij de jongeren. Groepen als Die Ärzte en Die Toten Hosen kenden er een groot succes.Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 15.