muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Pukkelpop

Website: Pukkelpop is een Belgisch festival dat sinds 1985 wordt gehouden. Toen was het nog een klein festival, maar in de loop der jaren is het uitgegroeid tot een driedaags festijn met meer dan honderdvijftig bands en zo'n 40.000 campinggasten op een groot weiland. Omdat er ook dagkaarten verkocht worden, is het op het festivalterrein nog drukker.

Pukkelpop vindt jaarlijks plaats op het einde van de zomervakantie in Hasselt-Kiewit en duurt 3 dagen. Elk jaar zijn er meer dan 150 bands, waaronder namen zoals The Prodigy, Metallica, Nirvana, Marilyn Manson, The Pixies, Tiƫsto en Daft Punk. Naast enkele headliners zet het festival ook elk jaar een groot aantal minder bekende nieuwe groepen op de affiche.

Elk jaar zijn er een achttal podia: Main Stage, Marquee, Dance Hall, Boiler, Skate stage, Club, Chateau en sinds 2004 de Wablief-tent (uitwisseling met Zuid-Afrikaanse Oppikoppiefestival).

De organisatie is na al die jaren nog steeds in handen van de Humanistische Jongeren van Leopoldsburg met als uithangbord Chokri Mahassine.

Pukkelpop staat in Nederland wel bekend als de Belgische tegenhanger van Lowlands, vanwege de overlap in programmering en de data van plaatsvinden.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.