kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

PropellerheadsPropellerheads is een Britse big beat band bestaand uit electronische muziek producers Will White en Alex Gifford.

Propellerheads - History Repeating

De term "Propellerhead" is Canadese slang voor een "computer nerd" en toen Gifford en White een vriend uit Canada deze term in een gesprek hoorden bezigen, besloten ze dat dit een perfecte naam voor de band zou zijn.
Het eerste dat de Propellerheads uitbrachten in 1996 was een EP getiteld Dive!, via het onafhankelijke label Wall of Sound. Het jaar daarop verkregen ze bekendheid door een remix te maken voor de Bond componist van David Arnold's Bond eerbetoon album Shaken & Stirred: The David Arnold James Bond Project waarbij ze een cover maakten van John Barry's thema song On Her Majesty's Secret Service, de thema song van de zesde James Bond film, gereorkestreerd door Arnold.
De single History Repeating volgde, een samenwerking met jazz diva Shirley Bassey, een vermenging van big beat met jazz.

Het enige album dat de Propellerheads tot nu toe hebben uitgebracht is Decksandrumsandrockandroll, in GB en Europa door het Wall of Sound label en in de VS en Japan door het Dreamworks label. De Dreamworks versies zijn inclusief de samenwerkingen met hip hop veteranen De La Soul en Jungle Brothers en de Japanse versie is een speciale editie met 2 discs waarop ook enkele van hun eerdere singles staan.
De track Spybreak! van het album, werd wijdverbreid bekend nadat het gebruikt was in de beroemde lobby scène in de Matrix. Tussen 1998 en 2002 leverden zij Crash als de thema tune voor BBC Radio 1's Official Chart Show, toen Mark Goodier de presentator was. Dit nummer werd ook gebruikt in de filmkomedie Austin Powers: The Spy Who Shagged Me.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 16.