muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Philips-Symfonie-Orkest

De oorsprong van het Philips Symfonie Orkest ligt in een initiatief van een aantal Philips medewerkers om in orkest verband te gaan musiceren. In 1930 richtten zij het orkest 'Fidelio' op. Vanaf dat moment is het orkest niet meer weg te denken uit het muzikale leven in Eindhoven en later op veel bredere schaal. De veelzijdigheid van het ensemble blijkt uit de optredens met een zeer gevarieerde selectie artiesten als Theo Olof, Wibi Soerjadi, Ronald Brautigam, Vera Beths, Emmy Verhey, Ivo Janssen, Jasperina de Jong, Stanley Burleson, Trijntje Oosterhuis, Herman van Veen, Danny de Munk, Candy Dulfer, Toots Thielemans, Carel Kraayenhof en vele anderen.
Het orkest heeft zich kwalitatief naar een steeds hoger niveau weten te brengen onder de bezielende leiding van haar vaste dirigent Jules van Hessen en wordt nu tot de absolute top van de amateurorkesten in Nederland gerekend. Enthousiaste, muzikaal getalenteerde mensen, veelal met een conservatorium opleiding en vanuit het hele land, stellen er dan ook een eer in om lid te zijn van dit ensemble. Haar hoogstaande uitvoeringen en enthousiasme uitstraling worden alom geroemd.

Op het programma van het Philips Symfonie Orkest hebben de allergrootste symfonische werken gestaan. Onder vele andere Stravinsky's Sacre du Printemps en de Vuurvogel suite, Mahler's symfonieën 1 t/m 5, Bruckner, Sjostakovich symfonieën en Berlioz' Requiem. Om een indruk te krijgen van het uitgebreide repertoire is een bezoek aan onze zeer uitgebreide website aan te bevelen.

Vaste concertzaal van het orkest is het muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven waar het orkest meer dan drie maal per jaar optreedt. Eenmaal per jaar wordt een concert gegeven in het Concertgebouw Amsterdam. Het orkest heeft ook internationaal van zich doen horen door concerttournees in China, Thailand en Italië.

Verdere informatie over het orkest kunt u vinden op: http://pso.dse.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.