kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Philip Bailey

Philip Bailey (8 mei 1951) is een Amerikaanse jazz, soul, gospel en R&B-zanger.

Philip Bailey werd geboren en groeide op in Denver, Colorado. Via de platen van een kennis van zijn moeder maakte hij kennis met jazz. Andere inspiratiebronnen voor hem waren Motown en Stevie Wonder. In de jaren zeventig werd hij bekend als zanger van Earth, Wind & Fire. In 1983 begon Philip Bailey daarnaast met een solocarrière. Zijn debuutalbum Continuation, geproduceerd door George Duke, kwam in oktober 1983 uit. In 1985 volgde een tweede soloalbum. In hetzelfde jaar scoorde hij een wereldhit met Easy Lover. Dit duet met Phil Collins bereikte onder meer in Nederland de nummer 1-positie.

In 1986 begon Philip Bailey aan het opnieuw formeren van Earth, Wind & Fire. De band lag toen al drie jaar stil. Nadat oprichter Maurice White had ingestemd, besloten ze samen de studio in te gaan om een een nieuw Earth, Wind & Fire-album op te nemen. Touch the world was het resultaat. Philip Bailey, Verdine White en Ralph Johnson zijn de enige originele bandleden die nu nog toeren. Zij worden aangevuld met sessiemuzikanten om het geheel compleet te maken. Ook Philips vrouw (Kristel Bailey), die ooit achtergrondzangers was bij de Isleybrothers toert met de band mee.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://www.google.nl/search?hl=nl&rls=GGLD%2CGGLD%3A2004-30%2CGGLD%3Aen&q=Philip+Bailey&btnG=Zoeken&meta=lr%3Dlang_nl
Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 388.