kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Phil Collins

Phil Collins geb. 30-1-1951
Britse rockzanger, drummer, componist en filmacteur die in de jaren '70 en '80 en '90 grote bekendheid met Genesis verwerft.

Phil Collins begon zijn carrière in 1970 als drummer bij de band Genesis en werd na het stoppen van Peter Gabriel de zanger van de band.

In 1981 publiceerde Collins zijn eerste solo-album; vier jaar later kreeg hij voor het album No Jacket Required drie Grammys van de Amerikaanse muziekkritiek.

Herhaaldelijk werd Collins onderscheiden als beste drummer en in 1991 kreeg hij zelfs het eredoctoraat van de universiteit van Boston.

Zijn carrière als acteur valt bij deze successen een beetje in het niet. Toch is Phil Collins bij wat nauwkeuriger kijken te ontdekken in bijrollen in enkele bekende films, zoals in de eerste film van de Beatles A Hard Day's Night uit 1964, in Hook van Steven Spielberg of in de Amerikaanse serie Miami Vice. De hoofdrol speelde Phil Collins zowaar in de film Buster over de legendarische Engelse postrover.

Solo-albums:Face Value (1981), Hello, I Must Be Going (1982), No Jacket Required (1985), But Seriously (1989), Both Sides (1993)

Enkele hits: You Can't Hurry Love , Against All Odds (Take A Look At Me Mow) , One More Night , Sussudio , A Groovy Kind Of Love , Another Day In Paradise .

In maart 1996 maakte Phil Collins bekend dat hij zich na 25 jaar van Genesis losmaakt, om zich nog meer op zijn soloprojecten te kunnen concentreren.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 151.