muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Petula Clark

Britse zangeres op 15 november 1932 geboren in Epsom (Engeland).

Engeland. Ze zong in het BBC-kinderkoor en trad in verschillende speelfilms op. Op haar elfde had zij haar eigen radioprogramma Pets Parlour, waarin ze liedjes zong om het moraal van de bevolking op te krikken. Na de Britse troepen te hebben entertained, samen met andere kindsterretjes als Julie Andrews (van The Sound Of Music), maakte ze haar filmdebuut.

In 1949 nam ze haar eerste plaat "AMusic, music" op. Het nummer werd bij ons in 1950 bekend in de originele versie van Teresa Brewer.

Na een reeks Engelstalige hits, "With all my heart" (1957), "Sailor", de Engelse vertaling van Lolita's "Seemann" (1960) en "Romeo" (1961) trok ze in 1961 naar Frankrijk en huwde er met platendirecteur Claude Wolff van het Voguelabel. Petula scoorde met Engelstalige hits, die ze meestal ook in het Duits, Frans en Italiaans opnam. Die Engelstalige hits, meestal van de hand van orkestleider Tony Hatch, werden wereldhits. "Downtown" uit 1964, werd gevolgd door "Don't sleep in the subway", "I know a place", "My love", "You're the one", "This is my song", "Happy heart

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.