kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Pete TownshendPeter Dennis Blandford Townshend geboren Chiswick, Londen 19-5-1945
Britse rockgitarist

Website: Pete Townshend is een van de bekendste gitaristen in de rockwereld en is vooral bekend geworden door zijn optredens met The Who. Hij heeft een grote reputatie opgebouwd door het in stukken smijten van verschillende gitaren.

Pete werd vlak na de Tweede Wereldoorlog geboren in een muzikale familie in Londen. Zijn vader Cliff was een saxofonist en zijn moeder Betty was een zangeres. Op zijn twaalfde kreeg Pete van zijn grootmoeder zijn eerste gitaar en hij raakt helemaal bevangen door de muziek uit zijn nieuwe instrument.

In 1962 vormen Townshend en z'n oud-klasgenoot John Entwistle hun eerste bandje: The Confederates, waarin Townshend banjo speelt en Entwistle hoorn. De twee spelen daarnaast nog in andere bands, zoals The Aristocrats en The Scorpions.

Roger Daltrey, destijds eerste gitarist bij The Detours, is erg onder de indruk als hij voor het eerst John Entwistle in actie ziet en weet deze over te halen om The Scorpions te verlaten voor Daltrey's eigen band. Entwistle krijgt een belangrijke rol in de groep, en al spoedig wendt hij zijn invloed aan om Daltrey ervan te overtuigen bandlid Reg Bowen te vervangen door Pete Townshend, zijn oude makker. Daltrey ging akkoord en dus zaten Townshend, Entwistle en Daltrey voor het eerst samen in één line-up, met Doug Sandom achter de drums en Colin Dawson als zanger. The Detours veranderden daarna nog enige malen van naam: The High Numbers, Maximum R&B en tenslotte: The Who.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Pete_Townshend.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 14.