muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Paul Beier

Paul Beier geb. in Salt Lake City
Amerikaans luitspeler

Na zijn studie aan het Royal College of Music in Londen richtte Paul Beier een luitklas op aan de Civica Scuola di Musica in Milaan, waar hij ook les geeft in generale bas.
Als mede-oprichter van de Italian Lute Society was hij uitgever van de publicatie van het Amerikaanse luitgezelschap en is hij verder nog medewerker van het bekende "LSA Journal".

Het repertoire van Paul Beier omvat de muziek van de vroege 16e eeuw tot en met Johann Sebastian Bach en Silvius Leopold Weiss.

Naast zijn succesvolle carrière als solomusicus is hij ook lid van enkele bekende barokensembles o.a. Ensemble Concerto, Ensemble Aurora, La Venexiana.

Paul Beier werkte bovendien al mee bij de uitvoeringen van vroege operacomposities, o.a. in de Scala van Milaan of in de Santa Fee Opera van New Mexico. Als oprichter en directeur van het Ensemble Galilei heeft hij zich geheel gewijd aan de herwaardering van de fundamentele rol van de tokkelinstrumenten in de Renaissance- en Barokmuziek.

Een serie cd-producties evenals internationale erkenning door de vakpers zetten Paul Beier op de eerste rij van barokmusici in onze tijd.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.