muziekbus
Dit artikel is 25 11 2016 025:43 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Nederlands Studenten Orkest


Wat gebeurt er als je 100 van de beste student-musici van Nederland in tien dagen een programma laat instuderen en hen dat vervolgens tien dagen achtereen laat uitvoeren in alle grote concertzalen van Nederland? Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) bewijst voor de 65e keer dat deze succesformule garant staat voor een muzikale belevenis op zeer hoog niveau. Het NSO bestaat uit getalenteerde studenten van Nederlandse universiteiten, hogescholen en conservatoria. De maand februari 2017 zal voor alle leden geheel in het teken staan van NSO. Een maand vol passie, bevlogenheid, hard werken, feestjes en gezelligheid. Na afloop van de repetitieperiode en de binnenlandtournee zal het orkest nog een week naar het buitenland vertrekken. 

We leven in een tijd waarin de maatschappij om steeds meer versnelling vraagt. Een tijd van oneindige drukte en onophoudelijk veel prikkels. Een tijd waarin weinig tijd wordt genomen voor inspiratie en bezinning . Een tijd waarin de kracht en functionaliteit van klassieke muziek vergeten dreigen te worden. Daarom wil het Nederlands Studenten Orkest het publiek wegtrekken uit de dagelijkse sleur en deelgenoot maken van een andere dimensie: de muziek! Met ons thema ‘Beleef NSO’ willen we extra aandacht geven aan het beleven van een concert waarbij alle aandacht gefocust is op dat moment.

Het programma leent zich perfect voor het meenemen van het publiek. Strauss’ feestelijke wals ‘Freut euch des lebens’ geldt als herinnering te genieten van het leven. Vervolgens zal solist Mathieu van Bellen het publiek wegvoeren met de dromerige en rustgevende Japanse klanken van het vioolconcert van Takemitsu. Tot slot zal de prachtige negende symfonie van Mahler gespeeld worden, waarmee Mahler het leven - waarvan hij het einde voelt naderen - bezegelt. Beleef NSO en vier met ons en Mahlers negende symfonie het leven! Daarnaast mag er nog iets gevierd worden; namelijk het 65-jarig bestaan van het Nederlands Studenten Orkest! 

Kaartjes: http://www.nso.nl/concerten.html


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.