muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Mike SternMike Stern Band 2006


Amerikaanse jazz-gitarist, geboren 10 januari 1953 in Boston. Speelt Jazz, Post Bop en Fusion.

Website: carrière die inmiddels in de tientallen jaren loopt, mogen we Mike Stern met recht omschrijven als een grootheid in de jazz & fusion.

Mike Stern begon zijn carrière 22 jaar oud bij de groep Blood, Sweat and Tears. Mike Stern speelde met grootheden als Billy Cobham, Jaco Pastorius en in 1981 ontmoette hij in New York Miles Davis. Sindsdien heeft de jazz bij hem een belangrijke plaats. Hij speelde o.a. in de band van Miles Davis (waar ook Marcus Miller en Bill Evans in speelden), met Jaco Pastorius, David Sanborn, de gebroeders Brecker en John Scofield.

In de jaren '90 werd hij tot twee keer toe gekozen tot beste jazz gitarist door de lezers van Guitar Player magazine.

Zijn band anna 2007 bestaat uit getalenteerde muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben:
. Dennis Chambers werd het drummen met de paplepel ingegoten. Al op vierjarige leeftijd begon hij met drummen en op zijn 6de trad hij op in nachtclubs. Alhoewel hij nooit een muzikale opleiding volgde, werd hij op 18-jarige leeftijd lid van de legendarische bands Parliament en Funkadelic. Na 1985 drumt hij nog in formaties als Special EFX , John Scofield Band en de Mike Stern/ Bob Berg Band.
. Anthony Jackson bespeelt de electrische basgitaar. Mensen die hem kennen beschouwen hem als een absolute meester. Jackson is vooral bekend geworden met zijn 'Six String Bass'.
. Bob Franceschini zit ook alweer enige decennia in het vak. In de jaren '80 ging hij op tournee met Willie Colon, Tom Browne en Chaka Khan. Daarnaast dook Franceschini de studio in met muzikanten als Victor Bailey, Dave Weckl en Darryl Jones.

Greep uit zijn oeuvre:
Upside Downside (1986)
Standards (And Other Songs) (1992)
Is What It Is (1994)
Give and Take (1997)
Play (1999)
Voices (2001)
These Times (2004)
Who Let the Cats Out? (2006)

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.