kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.
Dit artikel is 03-12-2008 voor het laatst bewerkt.

Michel Sardou

Michel Sardou (Parijs, 26 januari 1947) is een Frans zanger, chansonnier en acteur. Hij komt uit een beroemde Franse artiestenfamilie. Zijn vader Fernand Sardou was, zanger, cabaretier en acteur. Zijn moeder Jacky Rollin (haar artiestennaam) was zangeres en danseres in de Moulin Rouge in Parijs.

Zangcarrière
Sardou werd wereldberoemd door zijn chansons. Zijn teksten zijn soms zeer politiek geangageerd, maar hij schrijft ook chansons over het leven en de liefde. Zijn grote hit in Nederland was Les Lacs du Connemara, maar hij schreef ruim vijfhonderd chansons.

Zijn meest recente CD (getiteld Du plaisir) brak verkooprecords in Frankrijk. Sardou had inmiddels nieuwe mensen om zich heen zoals Jean-Jacques Goldman, Didier Barbelivien, zijn zoon Davy Sardou, Jacques Veneruso als producer en Jimmy Kappler. Op 13 november 2006 verschijnt zijn nieuwe album Hors Format.

Acteercarrière
Sardou is niet alleen zanger, hij is ook acteur. In 2001 koopt hij samen met Jean-Claude Camus,de man die zijn concerten produceert, het Théatre de la porte St.Martin in Parijs. Sardou is directeur en eigenaar. Zelf acteerde hij ook in zijn eigen theater. Hij heeft onder meer in het theaterstuk Comédie Privée (van Neil Simon) gestaan samen met de actrice Marie-Anne Chazel. In 1996 acteerde hij in het theaterstuk Bagatelle(s) van Noel Coward met Laurent Chalumeau en Pierre Mondy. Sardou heeft ook 160 avonden in zijn theater gestaan met het theaterstuk L'Homme en question van Félicien Marceau.

Ook heeft Sardou als acteur meegedaan in de bioscoopfilm Cross, samen met Roland Giraud. Dit was in 1982. Dit was een politie/actiefilm. Ook voor de televisie heeft hij meegedaan aan een speelfilm samen met de Belgische actrice Alexandra Vandernoot. Sardou speelde hierin de rol van Colonel Legoff.

Privéleven
Sardou was eerst getrouwd met Françoise Pettre, met wie hij 2 dochters heeft, Sandrine en Cynthia. Uit zijn tweede huwelijk met Babette Haas heeft hij 2 zoons, Romain en Davy. Beide zonen zijn ook actief in het artiestenvak. Davy schrijft toneelstukken en acteert en schrijft teksten voor zijn vader. Romain is inmiddels beroemd door de boeken die hij schrijft.

Sinds 1999 is Sardou getrouwd met zijn jeugdliefde Anne-Marie Perier. Zij is directeur en eigenaar van het Franse modeblad Elle. Vele beroemde vrienden waren bij het huwelijk aanwezig, zoals Johnny Hallyday en Eddy Mitchell. Ook president Jacques Chirac en minister van binnenlandse zaken Nicolas Sarkozy waren aanwezig.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Michel_Sardou
Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 4.