muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Michael Endres

Michael Endres geb. 1961 Sonthofen
Duits pianist

Michael Endres studeerde piano bij Klaus Schilde en Hermann Mrongovius aan de Musikhochschule van München. Daarna ging hij les volgen bij Jacob Lateiner aan de Juilliard School in New York en bij Peter Feuchtwanger in Londen.
Endres won talrijke prijzen bij nationale en internationale pianowedstrijden. Zo won hij de Internationale Schubertwettbewerb Deutschland.

Endres speelde bij het Tonhalleorchester Zürich o.l.v. Ferdinand Leitner, trad op voor de Verenigde Naties in New York en verzorgde enkele piano-optredens in de Berliner Philharmonie en de Carnegie Recital Hall van New York.

Endres is een uitstekende vertolker van het werk van Schubert en verwierf ruime bekendheid met de cyclische uitvoering van diens sonates. Michael Endres oogstte ook veel succes als jarenlange piano-begeleider van de bas-bariton zanger Hermann Prey o.a. bij optredens in de USA, Japan en de Mailänder Scala (Theatro alla Scala). Anderen die hij begeleidde waren de tenor René Kollo en de bariton Wolfgang Holzmair.
Van 1988 tot 1991 onderwees Endres meerdere zomercursussen aan de Europese Academie voor Muziek in Montpellier. Sinds 1993 was hij hoogleraar piano aan de Hochschule für Musik in Köln. In het wintersemester van 2003-2004 kreeg Michael Endres een aanstelling als professor voor piano aan de Hochschule für Musik "Hanns Eisler" te Berlijn.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.