muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Metal

Metal is een muziekstijl die is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk. De oorsprong van metal ligt in de jaren '70. Bands als Black Sabbath en Led Zeppelin hebben de poorten geopend voor wat later metal zou gaan heten. In metal wordt soms gezongen over eigen of sociaal-maatschappelijke problemen, soms over religie, en soms over fictionele of macabare onderwerpen.

Metal is er in veel verschillende soorten. Heavy metal is de oudste onder de hedendaagse metal-genres. In veel talen wordt geen onderscheid gemaakt tussen het algemene metal en het oorspronkelijke heavy metal.

Er worden verschillende stijlen onderscheiden. De belangrijkste zijn: black metal, death metal, power metal en thrash metal.

Verder zijn er diverse stijlen die metal mengen met andere muziekstromingen, zoals onder andere progressive metal dat voortbouwt op progressive rock, metalcore (hardcore met metalinvloeden) en nu metal, wat ook wel als zelfstandige stijl wordt aangemerkt.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Metal.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.