muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Martin MunchMartin Munch geboren Frankfurt 1961
Duitse pianist en componist

Martin Muench studeerde muziek, Romaanse taal en filosofie aan de universiteit in Mainz, waar hij onder meer afstudeerde in muziekpedagogiek met uitstekende cijfers voor piano uitvoering onder de leiding van Monica von Saalfeld. Hij zette zijn studies voort aan de Ferienkurse Weikersheim en het Hedendaags Muziek Festival van Darmstadt. In Frankfurt studeerde Münch compositie bij Hans-Ulrich Engelmann en in 1992, behaalde hij een graad in compositie bij Wolfgang Rihm aan de Musikhochschule Karlsruhe

Münch geeft jaarlijks zo'n 30 concerten. Als solist trad hij in vrijwel alle Europese landen op, waaronder in het Mozarteum Salzburg en Gasteig München. Hij maakte concertreizen naar Argentinië, Japan en de Verenigde Staten.

Münch werd vooral bekend door zijn avondvullende interpretatie van Albéniz (de hele Iberia-Suite), Balakirew en zijn lezingen-recitals over Skrjabin over Skrjabin (alle Sonaten).

Hij had radio- en tv optredens bij SDR, SWF, SWR, BR, Radio Nordzypern, de Klassieke radio Buenos Aires en de Bulgaarse Staatstelevisie met eigen composities en pianowerken uit de late 19de en vroege 20ste eeuw.

Het compositionele oeuvre van Munch omvat tot nu toe 40 werken, waaronder pianomuziek, kamermuziek en orkestwerken. De in 1996 uitgekomen CD Katharsis met piano improvisaties kreeg zeer positieve kritieken.

Munch doceert piano aan de universiteit van Bamberg in Beieren en is artistiek directeur van verschillende festivals, waaronder jaarlijkse evenementen in Heidelberg en Florence.

website: www.martin-muench.de

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.