kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Macy GrayMacy Gray geboren als Natalie Renee McIntyre, september 1970 te Canton, Ohio
Amerikaanse neo soul/R&B zangeres, liedjesschrijfster en actrice

Macy Gray bracht Natalie al drie studio-albums, een live-album en een gecompileerd-album uit. Haar vierde album wordt dit jaar verwacht.

Macy Gray heeft in verscheidene films gespeeld, waaronder Scary Movie 3, Training Day en Spider-Man. Gray's grootste hit is de single I Try.

Gray's carrière begon na haar verhuizing naar Los Angeles in 2000. I've committed murder en Why don't you call me? waren daar kleine hits.

In 2001 won Gray de Grammy Award voor Beste Vrouwelijke Bijdrage (Pop) voor I try, dat ook was genomineerd voor het Beste Lied en Beste Productie van het Jaar. Daarna ging ze samenwerken met Fatboy Slim (op Halfway Between the Gutter and the Stars), The Black Eyed Peas en Slick Rick (The World Is Yours van de Rush Hour 2 soundtrack), evenals acteren in Training Day.
Gray werd in 2001 uitgejoeld doordat ze de tekst vergat van het Amerikaanse Volkslied. Rond die tijd werd ook haar nieuwe album The Id uitgebracht. Samen met de slechte timing (de aanslagen van 11 september hadden net plaatsgevonden), zorgde de controverse voor slechte resultaten van het album.
In 2002 was ze als zichzelf te zien in de Spider-Man film en werkte ze samen met Santana op zijn album Shaman. In 2003 bracht ze haar album The Trouble With Being Myself uit.

Gray was van 1996 tot 1998 getrouwd met Tracy Hinds; ze hadden samen twee kinderen. Recentelijk opende ze een muziekschool, getiteld "The Macy Gray Music Academy".


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Macy_Gray

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 6.