kunstbus
Dit artikel is 06-04-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Linkin Park

Linkin Park - Crawling

Linkin Park is een rock band uit Los Angeles, Californië. Over de exacte stijl/genre van Linkin Park word veel getwist, meningen over Linkin Parks stijl variëren van alternative-rock tot nu-metal. Zelf vinden ze dat ze niet in een bepaald genre onder te delen zijn. Linkin Park heeft twee Grammy Awards gewonnen en van hun debuut album Hybrid Theory (2000) zijn er wereldwijd 20 miljoen exemplaren verkocht.

Linkin Park begon bij Mike Shinoda. In zijn tienerjaren kreeg hij grote interesse voor muziek en begon ook samen met Brad Delson (de huidige gitarist van Linkin Park) in zijn thuisstudio muziek te maken. Zijn eerste instrument was de piano want op dat moment lag zijn interesse vooral in de jazzmuziek. Later leerde hij ook elektrische gitaar spelen (vooral rock en metal) en begon hij met rappen.
Tegen het einde van zijn middelbare school vormden Mike en Brad samen met Rob Bourdon de band Xero en probeerden serieus succes te krijgen in de muziekindustrie. Na het behalen van zijn diploma ging Mike naar het Pasadena Art College of Design, waar hij Joe Hahn ontmoette. Brad ging naar de University of California, waar Phoenix zijn kamergenoot was. Phoenix en Joseph kwamen kort daarna bij de band Xero.

Nadat Mike zijn studie had voltooid kreeg hij gelijk een baan als grafisch ontwerper. Xero (geleid door Mark Wakefield) bracht een demotape uit, die niet door de grote platenmaatschappijen was opgepakt. Wakefield verliet de band. Via via kreeg Mike te horen dat Chester Bennington kandidaat wilde zijn om de zanger van Hybrid Theory te worden (Xero heetten ze niet meer). Hij stuurde hem een instrumental en Chester belde Mike op en zong voor hem. Chester werd aangenomen. Omdat er al een andere band was die een vergelijkbare naam had (Hybr1d), werd de band tenslotte Linkin Park genoemd, een verbastering van Lincoln Park waar de jongens graag rondhingen.

In die tijd luisterden ze naar de Deftones, The Roots, Aphex Twin en Nine Inch Nails. Die invloeden kan je terugvinden op hun debuutalbum, Hybrid Theory (zo konden ze de naam toch nog gebruiken). Phoenix verliet de band omdat hij moest toeren met zijn andere band, maar kwam erna terug.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Linkin_Park .


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 14.