muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Lee HazlewoodNancy Sinatra These Boots Are Made For Walking


Amerikaans Singer-songwriter, arrangeur en producer, geboren 9 juli 1929 Mannford, Oklahoma - overleden 4 augustus 2007 Las Vegas, Nevada.

Barton Lee Hazlewood begon halverwege de vijftiger jaren met het produceren van platen waar hij uiteindelijk zeer succesvol mee was. Zijn eerste productie was een debuut plaat voor de latere Duane Eddy op het label EB X. Preston. Zelf maakte hij 30 albums, waaronder Trouble Is A Lonesome Town (1963) en Cowboy In Sweden, het land waar hij sinds 1970 woonde. Hij produceerde werk van Gram Parsons en schreef voor Dean Martin Houston.

Elvis Presley, Dusty Springfield, Nick Cave en Courtney Love zongen zijn liedjes. Hazlewood is waarschijnlijk het bekendst vanwege het schrijven van Nancy Sinatra's hit, "These Boots Are Made for Walkin'" . Samen met Nancy nam hij ook verschillende nummers op, zoals "Summer Wine", "Some Velvet Morning", "Jackson" en "Lady Bird". In 1967 produceerde hij Somethin' Stupid voor Nancy en Frank Sinatra.

Toen bij Hazlewood in 2005 nierkanker werd vastgesteld, gaf hij al zijn gouden en platinum albums weg aan vrienden buiten de muziekwereld en begon aan zijn laatste plaat, Cake or Death, die in 2006 uitkwam.

Lee Hazlewood is 4 augustus 2007 op 78-jarige leeftijd thuis in Las Vegas, gestorven aan de gevolgen van nierkanker. Hij liet zijn derde vrouw en drie kinderen achter.

Websites: www.planet.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.