kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Laura FygiNederlands zangeres, geboren 27 augustus 1955 Amsterdam.

Website: Nederlandse vader (Philips-directeur) en een Egyptische moeder, die buikdanseres van beroep was. Voor beide ouders was het hun tweede huwelijk; uit hun eerdere huwelijken hadden ze al drie dochters. Fygi groeide vanaf haar vierde jaar op in Uruguay. Toen ze acht was overleed haar vader, en keerde Fygi met haar moeder terug naar Nederland. Ze werd naar een kostschool gestuurd en deed de lagere school in Driebergen en de middelbare school in Veldhoven.

Tussen 1984 en 1989 was Laura Fygi lid van een van Nederlands populairste meidengroepen van dat moment: Centerfold. Tijdens optredens gingen de dames gekleed in sexy lingerie en ze scoorden hits in eigen land en in Europa, maar ook in onder andere Japan.

In 1991 werd Centerfold opgeheven en begon Laura samen met Rowan Moore een band genaamd The Backlot. Na eenmaal te hebben opgetreden in Paradiso werd een album verwacht. Platenmaatschappij Mercury had Laura echter al gevraagd voor een soloalbum. Dit eerste soloalbum van Laura werd "Introducing", geproduceerd door Ruud Jacobs. Op dit album werd zij onder andere begeleid door de Belgische mondharmonicavirtuoos Jean 'Toots' Thielemans. Het bevat dan ook merendeel jazz-achtige nummers.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 6.